Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Október 2011

Samozrejme sa diali i také bezvýznamné veci ako rozdávanie nobeloviek, zemetrasenie v Turecku, záplavy v Thajsku, či rachnutie volajakých zásobníkov v Syrte. Ešte aj amíkom ku koncom októbra nasnežilo a užili si nejaké to vzrúšo bez elektriny. Ale podobné katastrofy sú vo svete natoľko bežné, že kilometre vzdialených slovákov to zas tak moc nevzrušuje. Čo by ich mohlo trochu znervózniť, bol výbuch auta aj s podnikateľom kdesi v Martine a v Chočských vrchoch si nejaký poľovník pomýlil cvičeného a slávneho psa s vlkom napriek tomu, že chudák pes mal červený obojok. Taktiež nás chvíľku pobavili policajti, ktorým unikli mafiánske zoznamy, no keď sa na nich našli aj nejaký tí papaláši, začali nás hneď presviedčať, že to vlastne mafiánske zoznamy neboli.
Od polky mesiaca sme tu však mali inú srandu. Sulíka nemohli ani zaboha presvedčiť, že v eurovale už nejde len o Grécko a tak to zúfalá Radičová spojila s hlasovaním o dôvere. Nepomohlo. Sulíkovci nezahlasovali, vláda proste drbla a chudák prezident sa kvôli tomu musel vrátiť zo svojho turné po juhovýchodnej Ázii. Fico bol vo svojom živle. V druhom hlasovaní s radosťou za euroval zahlasoval, odmietol vládu úradníkov a presadil si zmenu v ústave, na základe ktorej môže Radičovej vláda do predčasných volieb dovládnuť, pričom jej bude do toho oveľa viac kecať náš národne cítiaci prezident. Aby toho na SDKÚ nebolo málo, ešte sa prevalil aj prúser s platinovými sitkami, ktoré z našich štátnych rezerv kúpila za zlomok ceny firma chlapíka, ktorý je blbou zhodou okolností kandidátom tejto kresťanskodemokratickej strany. Netreba sa preto čudovať, že tete Radičovej to už pekne liezlo krkom a mala také drsné reči, že po voľbách sa na politiku úplne vyflákne. I keď... možno to ešte skúsi ako prezidentka.
Ináč Európa si euroval schválila tak či tak, dokonca bola natoľko tolerantná, že slovákom udelila výnimku a vo svete sa to nejako začína obracať proti chudákom bankárom. Demonštranti zabrali Wall Street a protesty proti zväčšujúcim sa sociálnym rozdielom obleteli celý svet. Poniektorí však stále nechápu, o čo tým demonštrantom ide. Veď ani náš futbalový tréner Weiss nevidí nič zlé na tom, že zarába 45-krát viac ako priemerný slovenský učiteľ. Niektoré banky sú ale naozaj v prdeli. Napríklad taká belgická Dexia to má pekne nahnuté, takže penťáci sa snažia vehementne presvedčiť slovač, že slovenská Dexia vlastne už nie je Dexia. Do tvrdej reality zrejme čoskoro precitne i taká Líbya, bo povstalcom sa konečne podarilo odbachnúť toho parchanta Kaddáfího, a aby všetci videli, že je naozaj tuhý, naložili ho do mraziaceho pultu nejakej sámošky. Trošku divný spôsob, ako započať zrod novej demokracie, ale aspoň sa nezopakoval ten trapas s binom Ladinom, ktorého telo už nikto nikdy nevidel. Aj keď asi to nebol ten najlepší nápad, lebo sa zistilo, že chudák diktátor bol vlastne zavraždený a tak sa muselo akože spustiť pátranie po vrahovi.
Taký technologický mág, Steve Jobs, odišiel z tohoto sveta aj bez cudzej pomoci, teda ak do toho nerátame tú svinskú rakovinu. Ešte treba spomenúť, že okrem našej vlády drbol aj nemecký satelit, o ktorom sa do poslednej chvíle nevedelo, že kam a počet ľudských bytostí sa zrejme prehupol do ďalšej miliardy.


Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

  1. ako
    kazdy mesiac,diky,nenormalny:-)
    publikované: 03.11.2011 20:00:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014