Nenormálny blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Júl 2017

Letné teploty sa každým rokom posúvajú do čoraz viac apokalyptických sfér a horúčavy boli sem tam prestriedané búrkami, ktoré boli na niektorých miestach dosť silné. V Prešove si užili padnuté strechy a pri Viedni sa dokonca vrtelo tornádo. Podobne katastroficky vyzerala i dopravná situácia na Slovensku. Cestu pod Strečnom úplne uzavreli, bo z hradného brala, bolo treba odžubať nejaké skaly, vrátane stotonového balvanu. Akurát to nedomysleli, bo skaly padali aj do Váhu, ktorý pre vodákov uzavretý nebol a tak bolo len šťastím, že sa nikomu nič nestalo. Šťastím však nesršali starostovia obcí na terchovskej ceste, ktorá na toľké kamiony stavaná nebola. Na dé jedničke sa už pol roka rieši križovatka pri Blatnom a vraj ďalšieho pol roka sa ešte riešiť bude, takže sa to tam pravideľne upcháva a keď sa tam raz vykotil kamion, tak sa vodičom pretiahla cesta o pár hodín, čo každého vo vyše 30-stupňových teplotách iste potešilo. Mali sme tu aj nehody, napríklad na Donovaloch spadli z paraglajdu tandemisti - inštruktor s 59-ročnou klientkou to bohužiaľ neprežili, smutne dopadla aj matka, ktorá sa neúspešne vrhla do horiacej chaty po svoje deti, pričom zahynula tiež a podgurážený mladík v Trnave ignorujúc červenú zostrelil dôchodkyňu na prechode. 25 zranených bolo aj pri vykotenom autobuse pri Trnave a svoje si užili i štyria kňazy zo Slovenska a Poľska, ktorý chceli zdolat Mont Blanc, no spadli z 50-metrovej výšky do snehu, čo ich zachránilo, hoci na ďalšiu záchranu si museli počkať 4 hodiny kvôli blbej viditeľnosti.
Do toho nám krachla poisťovňa Rapid, ktorá sa topila v dlhoch a peniaze poistencov záhadne zmizli, zomrel zakladateľ Lúčnice Števko Nosáľ a začal platiť zákaz sviatočného predaja, ktorý sme si otestovali na dni svätého Cyrila a Metoda. Fico na oslavách kritizoval Kisku, bo ten sa nezúčastnil, avšak nezúčastnil sa ani kapitán Danko, bo mu tam vraj znemožnili rečniť. Vzhľadom na jeho rečnícke schopnosti to možno bolo pre jeho vlastné dobro, ale aj tak sa naštval a odvolal vládnu schôdzu, hoci Robo potom tvrdil, že ju zrušil kvôli niečomu inému, bo poniektorý začali špekulovať o ďalšej vládnej kríze. Inak premiér to furt nemá ľahké s novinármi. Tentoraz sa obul do moderátora, bo si dovolil položiť mu nepríjemnú otázku. Ono nepríjemné otázky sa dajú čakať, keď minister Plavčan odklepol eurogranty pre všelijaké firmičky, ktorým výzkumná činnosť v obchodnom registry pribudla len nedávno, zatiaľčo univerzity, či vysoké školy obišli naprázdno. Keďže rektori začali frflať, ujo Čižnár dal echo našej národnej kriminálnej agentúre, aby sa na to mrkla. A nezabudneme ani na Jahnátka, ktorý sa vracia sťaby šéf úradu pre reguláciu sieťových odvetví. No ale aspoň bojujeme v rámci krajín vé štvorky za rovnakú kvalitu potravín u nás a na západe a to sa počíta.
Ináč sa celé Slovensko pripravovalo na fandenie Saganovi na Tour de France, no v štvrtej etape ho odtiaľ vyhodili, bo údajne lakťom drgol do akéhosi Cavendisha, ktorý spadol. Peťo bol síce nasraný no moc mu to nepomohlo a koncom mesiaca si šiel zabicyklovať do Poľska. Národ zatiaľ mohol fandiť tenistke Rybárikovej, alebo si užívať dovolenku v požiarmi sužovanom Chorvátsku. Horelo aj na francúzskej riviére, na gréckom ostrove Kos sa pre zmenu triasla zem, čo tak vydesilo domácich i turistov, že nasledujúcu noc spali radšej vonku a v Egypte sa nejaký magor nožom oháňal po turistkách. Dve nemky na mieste zabil, štyri ďalšie zranil, z čoho bola jedna češka, ktorá to bohužiaľ neskôr neprežila. Ďalších 5 zranených stálo vyčíňanie nejakého debila s motorovou pílou vo Švajčiarsku, v Bavorsku nejaký bus narazil do kamióna, začal horieť a zarvalo tam 18 ľudí, v Barcelone prišlo k zraneniam cez 50 ľudí, keď to pred koncom trate neubrzdil vlak a v Mississippi sa zrúbalo vojenské lietadlo, čo neprežilo všetkých 16 nešťastníkov. Moslimom sa nelúbia detektori kovov, ktoré boli namontované k vstupom na Chrámovu Horu v Jeruzaleme bez ich vedomia a severokórejci úspešne otestovali medzikontinentálnu strelu. Trump si urobil výlet do Poľska, v Hamburgu na summite G20 mu Putin povedal, že do volieb nezasahovali a nakoniec sa dotrepal aj do Paríža za Macronom. Inak behom summitu sa v Hamburgu jeden večer robil border, proste násilnosti a podpaľačstvo, akože na protest, hoci čo majú spoločné poškodení, či zranení ľudia so svetovými papalášmi je pre rozmýšľajúcich ľudí záhadou. Na to si Donaldov synáčik zmyslel zverejniť e-maily s ruskou právničkou v súvislosti s podozrením ruských zásahov do volieb a tak začal americký prezident špekulovať o ďalších sankciách pre rusov, ktoré chcel pretlačiť aj v Európe, no Európa si tentoraz všimla, že by si to odskákala viac, ako rusi a tak do toho nešla. V Poľsku sa vo veľkom demonštruje, vláda jednej strany vraj až moc barikáduje svoju moc v médiách, súdnictve a tak, čo nie je zrovna demokratické, a tak sa koalične naklonený prezident Duda musel vzoprieť vláde a vetovať aspoň nejaký zákon. Nakoniec treba oznámiť, že Mosul je oficiálne oslobodený, dokonca sa tam dotrepal iracký premiér a Andrej Babiš sa v Čechách oženil.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014